Προδημοσίευση

Κλαφουτί βανίλιας με κεράσια

{
Συνταγή ΣΤΕΦΕΝ ΣΙΒΕ
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}

Κλαφουτί είναι η ανεπιτήδευτη γαλλική παρασκευή όπου κρεμώδης ζύμη πέφτει σε κομμάτια φρούτων και ψήνεται στο φούρνο! Αμέτρητες παραλλαγές στις Γλυκές Ιστορίες Ιουνίου που κυκλοφορούν!

Υλικά
  • 200 γρ. κεράσια (καθαρό βάρος)
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αυγά (περίπου 3)
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 1 κλωναράκι φυσική βανίλια
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 40΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κουκούτσια τους χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής). Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα τα φρούτα. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).

 

Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γάλα. Σκίζουμε με ένα μαχαιράκι το κλωναράκι της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και με τη λάμα του μαχαιριού το γδέρνουμε για να πάρουμε τα σποράκια του. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Οταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω από τα κεράσια. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για 40 λεπτά. Σερβίρεται καλύτερα χλιαρό. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ