Ο μπακλαβάς της τεμπέλας

{
Φωτογραφίες ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
}

Σούπερ αρωματικός μπακλαβάς, έτοιμος σε λιγότερο από 2 ωρες! 

Υλικά
  • 2 κούπες αμύγδαλα, σπασμένα
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλο
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος, λιωμένο + λίγο ακόμη, για το ταψί

Σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1½ κούπα νερό
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Μερίδες 8 - 10
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή τουλάχιστον 1 ώρα Ψήσιμο περίπου 30΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί. Βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρώνοντάς τα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμυγδάλου. Φροντίζουμε να μπει και μέσα στις πτυχώσεις. Ψήνουμε τον μπακλαβά για περίπου 30 λεπτά.

 

Οσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά και αποσύρουμε. Το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό. Βγάζουμε το γλυκό και, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει και να πιει το σιρόπι. 

(2) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
fb_1834031313498566
06.10.2016 | 07:52
Πω πω πανευκολος μπακλαβας θα το κανω για τα παιδια μου.Μαρεσουν οι συνταγιες της τεμπελας γιατι ειμαι μεγαλη κ δεν κανει να κουραζωμε εχω προβλημα.Θα τους χαζεψω ολους.Βρηκα δουλεια
fb_1834031313498566
06.10.2016 | 07:29
Καλημερα ευχαριστω για την αποδοχη.Μραβο σας ολες οι συνταγιες ειναι τελιες κ οικονομικιες κ θα ξεκηνισω να κανω λικερ.Ευχαριστω