Γιουβέτσι κατσαρόλας με κοτόπουλο και σπαράγγια

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Ελαφρύ γιουβέτσι με λαχανικά της εποχής και κοτόπουλο.

Υλικά
  • 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, από στήθος ή μπούτι, κομμένο σε κύβους περίπου 3 εκ.
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα, σε κομμάτια μήκους 4 εκ.
  • 12 - 14 φασολάκια μπαρμπούνια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, κομμένα στα 3
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Παρασκευή 25΄-30΄

ΔιαδικασίαΣε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τα σπαράγγια και το κριθαράκι για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 - 13 λεπτά (αν βάλουμε φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, μαγειρεύουμε 2 λεπτά παραπάνω), μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Στο ποτήρι μαςΕνα παλαιωμένο Σαββατιανό.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ