Καλλιόπη Πατέρα

  • Ιώδιο

    Περιποιημένο ψαράδικο, φρεσκότατο ψάρι, νόστιμοι μεζέδες. Και σε σωστές τιμές.

  • Βραβείο παραγωγής ελιάς

    Ελιές μεγάλες σαν δαμάσκηνα

    Μια αρχαία ποικιλία που καλλιεργείται περί το Αργος μάς δίνει τις περίφημες δαμασκηνοελιές. Και ένας άνθρωπος που δεν προοριζόταν για ελαιοπαραγωγός κατάφερε να τις επεξεργαστεί με τον καλύτερο τρόπο και να μας δώσει ένα ξεχωριστό προϊόν.

  • Βραβείο παραγωγής κρασιού

    Το «εθνικό» μας κρασί

    Το «εθνικό μας» ποτό, η ρετσίνα, κακοποιήθηκε επί χρόνια στα βαρέλια, όταν το χύμα ήταν η μόνη επιλογή, και θεωρήθηκε κρασί δεύτερης ποιότητας. Στα χέρια του οινοποιού Στέλιου Κεχρή άλλαξε κατηγορία και κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση.

  • Βραβείο παραγωγής ελαιολάδου

    Το πρώτο κερκυραϊκό ελαιόλαδο

    Τους ελαιώνες της Κέρκυρας τους ξέρουμε όλοι για την ομορφιά που δίνουν στο τοπίο του νησιού. Ποιος, όμως, ήξερε το κερκυραϊκό λάδι; Κανείς, γιατί ακόμη και οι ίδιοι οι παραγωγοί του θεωρούσαν ότι δεν είναι καλό. Και όμως, δύο νέοι άνθρωποι το...

  • Βραβείο παραγωγής μελιού

    Κυκλαδίτικο και μυρωδάτο

    Από την Αμοργό το φίνο μέλι του Παναγιώτη Μαρούλη. Ελαφρύ και μυρωδάτο, έχει κάτι από την αέρινη ομορφιά των Κυκλάδων. Και σίγουρα έχει τα αρώματά τους.

  • Βραβείο γεωργικής καλλιέργειας

    Κεράσια από τον Ολυμπο

    Ενα success story που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράδειγμα. Ενας συνεταιρισμός στη Ράχη, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου, παράγει πρώτης ποιότητας κεράσια και εξάγει το 90% της παραγωγής του.

  • Βραβείο παραγωγής κρέατος

    Μοσχαράκια με «Αρωμα» Ελλάδας

    Πρότυπη θα μπορούσε να θεωρηθεί η φάρμα Ωμέγα των Στέργιου και Δημήτρη Κουτσιώφτη στη Βέροια. Οχι μόνο για τις εγκαταστάσεις της και τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, αλλά κυρίως για την επένδυση στην έρευνα, που για άλλη μία φορά απέδωσε...