Στρούντελ με φύλλο κρούστας

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}

Το πιο γνωστό αυστριακό γλυκό μετά την Sacher Torte.

Υλικά
  • 8 φύλλα κρούστας καλής ποιότητας
  • 1 κιλό μήλα (κατά προτίμηση γκράνι σμιθ), καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (καθαρό βάρος)
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 80 γρ. μεγάλες και μαλακές ξανθές σταφίδες
  • 80 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 125 γρ. βούτυρο (1/2 πακέτο)
Μερίδες 10
Προετοιμασία 30 Ψήσιμο 1 ώρα
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ