Σεράνο

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}

Φτιάχνουμε βήμα-βήμα την αγαπημένη τούρτα των παλαιών ζαχαροπλαστείων.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη

Για την ιταλική μαρέγκα

  • 20 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 ασπράδια (90 γρ.)

Για την κρέμα

  • 180 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 1 δόση ιταλική μαρέγκα (αυτήν που φτιάξαμε)
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
Μερίδες 12 - 14
Προετοιμασία 1 ώρα Αναμονή μερικές ώρες ή 1 βράδυ (για το παντεσπάνι) + 4 ώρες (για την τούρτα) Ψήσιμο 30΄

Συμβουλή Εάν δεν διαθέτουμε θερμόμετρο, μπορούμε να διαπιστώσουμε τη θερμοκρασία του σιροπιού, αν ρίχνοντας λίγο μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό, δημιουργηθεί μία κλωστή.

(1) Σχολιάστε
(3) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
theodora_sarigianni
24.12.2013 | 09:18
χτες επιδιωξα να φτιαξω την σερανο... ακριβως βημα βημα... και εγινε τελεια...!! βεβαια εγς αλλαξα λιγο την διακοσμηση.. δηλαδη χτυπησα σαντυγι.. και την εβαλα απο πανω με ενα κορνε....ανεβαζω και φωτο!! ευχαριστουμε το στελιο παρλιαρο για τα τελεια γλυκα του!!!