Βήμα-βήμα

Τσιζκέικ με σπιτική ξινόκρεμα

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά

Για την ξινόκρεμα της επικάλυψης*

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • χυμός από 1 λεμόνι

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή Μιράντα
  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 600 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Arla Buko
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Μερίδες 10
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 24 ώρες (ξινόκρεμα) + 60΄

Συμβουλή Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 150 γρ. έτοιμη ξινόκρεμα. Πωλείται σε κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν ως crème fraîche ή sour cream ή σε ρωσικά παντοπωλεία ως σμετάνα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ