Τούρτα σοκολάτα με ζελέ αχλάδι

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή που έκρινε το νικητή για τον 1ο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής «Γίνε Ζαχαροπλάστης».

Υλικά

Για το ζελέ

  • 7 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1,5 φύλλο των 5 γρ. ή περισσότερα µικρότερου βάρους)
  • 250 γρ. πούλπα αχλαδιού
  • 15 γρ. απόσταγµα αχλαδιού (π.χ. Williams)

Για τη βάση

  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό µεσαίου µεγέθους, κατά προτίµηση βιολογικό
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. κακάο

Για το σιρόπι

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 20 γρ. απόσταγµα αχλαδιού (π.χ. Williams)

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 220 γρ. σοκολάτα περίπου 65% - 70% κακάο, ψιλοκοµµένη
  • 160 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 230 γρ. κρέµα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά, χτυπηµένη στο µίξερ µέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν στραγγιστό γιαούρτι)

Για το γλάσο

  • 200 γρ. σοκολάτα 50% - 55% κακάο, ψιλοκοµµένη
  • 180 γρ. κρέµα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά
  • 60 γρ. πούλπα αχλαδιού
Μερίδες 10
Προετοιμασία 60΄ Αναμονή 1 βράδυ + 9 ώρες Ψήσιμο 12΄

Συμβουλές  

  • Η πούλπα αχλαδιού πωλείται έτοιµη σε κατεψυγμένη µορφή σε κάποια καταστήµατα όπως το «Sweet Alchemy», αλλά µπορούμε να πολτοποιήσουμε και φρέσκα αχλάδια ή κονσέρβας)

 

  • Το ζελέ μπορούμε να το ετοιμάσουμε ακόμα και 2 ημέρες νωρίτερα.

 

  • Προσέχουμε να μη χρησιμοποιήσουμε παραπάνω ποτό στο ζελέ από αυτό που ορίζει η συνταγή, γιατί το αλκοόλ εμποδίζει το πάγωμα. Αν η στρώση του ζελέ δεν είναι σταθερή, δεν θα μπορέσει να στηρίξει τη μους και η τούρτα θα "κάτσει".

 

  • Αν δεν έχουμε τσέρκι: βάζουμε το ζελέ σε στρογγυλό τάπερ ή φόρμα, ψήνουμε τη βάση σε ταψάκι και σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο συναρμολογούμε την τούρτα. Για να την ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε το ταψί κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αν δεν γλιστρήσει η τούρτα, επαναλαμβάνουμε.
(1) Σχολιάστε
(2) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
iwannatheodo
28.08.2013 | 15:08
Πολύ εύκολο!!!!!!!!!!!