Αποστείρωση και κονσερβοποίηση

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}

Τι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι σπιτικές μαρμελάδες, τα λικέρ και τα γλυκά του κουταλιού μας θα διατηρηθούν ανέπαφα στο βάζο τους όλο το χειμώνα. 

Υλικά

• Γυάλινα βάζα με καπάκι ή με λάστιχο, που έχουμε κρατήσει από παλιές μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού. Αν δεν έχουμε, μπορούμε να προμηθευτούμε καινούργια από το σούπερ µάρκετ. Προτιμότερο είναι να διαλέξουμε μία ποικιλία μεγεθών και όχι τα πολύ μεγάλα, για να έχουμε να μοιράσουμε και στους φίλους μας. Επίσης, τα μικρότερα βάζα είναι πιο πιθανό να γεμίσουν μέχρι επάνω, επομένως σε αυτά πετυχαίνει καλύτερα η κονσερβοποίηση.

• Μια-δυο μεγάλες κατσαρόλες με βαρύ πάτο για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα ή το γλυκό.

• Κουτάλα για το γέμισμα.

• Χωνί με φαρδύ στόμιο για εύκολο γέμισμα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ