Sweet Alchemy (Κηφισιά)

{
}

Ο Στέλιος Παρλιάρος άνοιξε ένα ακόμη concept-store με πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, γλυκά, εργαλεία, βιβλία κ.λπ.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Αν έχετε επισκεφτεί το Sweet Alchemy του Κολωνακίου, ξέρετε τι να περιμένετε. Οι υπόλοιποι προσπαθήστε να φανταστείτε έναν χώρο όπου πραγματώνονται όλα τα ζαχαροπλαστικά σας όνειρα. Άλλοι θα το χαρακτήριζαν απλώς ένα ζαχαροπλαστείο με διευρυμένες λειτουργίες και άλλοι ως το απόλυτο concept-store στον τομέα του γλυκού. Εδώ θα αγοράσετε τα εκλεκτά γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες για τα γλυκά σας, τα βιβλία ζαχαροπλαστικής του σεφ, όλα τα τεύχη του περιοδικού «Γλυκές ιστορίες», ποδιές, ζαχαρωτά, εργαλεία, φόρμες ψησίματος, ηδύποτα και ένα σωρό μικρολιχουδιές.

 

image

 

Τι ψωνίζουμε Ανάλογα με την εποχή, αλλάζει και το μενού των γλυκών. Επιλέξτε κατά βούληση ανάμεσα στις τάρτες, τις μους και τα άλλα ατομικά γλυκά ψυγείου. Δεν θα πέσετε έξω. Στη γκάμα των εκτός ψυγείου γλυκών, υπάρχει εξίσου, αν όχι μεγαλύτερη, ποικιλία από κέικ, μπισκοτοειδή, τάρτες και μπράουνι, τα οποία αν ζεστάνετε ελαφρώς, πριν τα σερβίρετε, επανέρχονται στην ιδανική, υγρή τους μορφή. Οι τρούφες του Παρλιάρου, σε μεγάλο μέγεθος, για να τις σερβίρετε αντί πάστας, έχουν γίνει κλασικές (σήμα-κατατεθέν τους το έντονο άρωμα από μαύρο ρούμι), όπως και η γκοφρέτα του με γέμιση από σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού. Αντιμετωπίστε την βιτρίνα με τα σοκολατάκια ως «εισαγωγή στην Παρλιαρική ζαχαροπλαστική» και ζητήστε να σας γεμίσουν το (μικρό-μεσαίο-μεγάλο) κουτάκι με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη ποικιλία.

 

image

 

Πριν σας πω τα υπόλοιπα, απαντήστε στο εξής: τι εικόνα σας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούτε τη λέξη «ζαχαροπλαστική»; Κουτάλες, κουβερτούρες που λιώνουν σε μπεν μαρί, μίξερ που χτυπάει σαντιγί και βουτυρωμένες φόρμες ή ένα κουτί με πάστες; Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρακάτω. Σας έχουμε ήδη καλύψει. Οι υπόλοιποι, Παρλιαρικοί και μη, ερασιτέχνες γλυκοποιοί και λάτρεις των σπιτικών γλυκών, μόλις βρήκατε το στέκι σας.

 

image

 

Εδώ θα αγοράσετε ό,τι πρώτη ύλη θέλετε για να φτιάξετε τα γλυκά σας: κουβερτούρες Valrhona με διάφορα ποσοστά, από την αγαπημένη Jivara (γάλακτος), μέχρι την πικρή, βελούδινη Guanaja (70% κακάο), με νότες από ξερά φρούτα. Ακόμη, φόρμες και τσέρκια για κάθε είδους παρασκευή, θερμόμετρα και μαρίζ, άλλα μικροεργαλεία, καθώς επίσης, γλασαρισμένα φρούτα από ένα παραδοσιακό εργαστήρι της Γαλλίας σε απίστευτη ποικιλία και υλικά για διακόσμηση γλυκών, από ζαχαρόπαστα και μάρτσιπαν, μέχρι ζαχαρωτά λουλούδια, χρώματα και σοκολατένιες πέρλες.

 

image

 

 
Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, τηλ.: 210 80 80 480., www.parliaros.gr
*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Βρες το στο χάρτη
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ