Υγρό κέικ με εσπεριδοειδή
Σε αυτό το ξεχωριστό κέικ αμυγδάλου χρησιμοποιούμε τρία διαφορετικά εσπεριδοειδή, και μάλιστα ολόκληρα. Εξ ου και το κέικ γίνεται υγρό, κάτι ανάμεσα σε φοντάν και σε αμυγδαλωτό.
Σε αυτό το ξεχωριστό κέικ αμυγδάλου χρησιμοποιούμε τρία διαφορετικά εσπεριδοειδή, και μάλιστα ολόκληρα. Εξ ου και το κέικ γίνεται υγρό, κάτι ανάμεσα σε φοντάν και σε αμυγδαλωτό.
O σεφ φτιάχνει μια μαλακή βάση από φιστίκια Αιγίνης και για τη γέμιση αναμειγνύει γιαούρτι με κρητική κουρούπα.
Μια πράσινη στρώση, μια λευκή και μια σοκολατένια συνθέτουν το εναλλακτικό κλαμπ σάντουιτς των γλυκατζήδων.
Φτιάχνουμε βήμα-βήμα την αγαπημένη τούρτα των παλαιών ζαχαροπλαστείων.
Μόλις βάλουμε τα υλικά στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε μία φορά στη αρχή, για να πάει παντού η ζάχαρη, και αφήνουμε να βράσουν 2 - 4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός. Όταν αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, θα πρέπει να...
Το πιο γνωστό αυστριακό γλυκό μετά την Sacher Torte.
Πριν αποχαιρετήσουμε τα καλοκαιρινά φρούτα, ετοιμάζουμε βήμα-βήμα ένα υπέροχο σουφλέ.
Στα γενέθλια ή απλώς σε ένα καλοκαιρινό κάλεσμα αυτή η πανεύκολη τούρτα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.